Ontspanningsmassage - Massagesalon

Gepubliceerd nov. 15, 21
6 min read

Massagepraktijk Alt Maastricht - 2021

Tijdens een hoofdhuidmassage worden dode opperhuidcellen losgemaakt en verwijderd. Bekend is ook dat wanneer de temperatuur stijgt, ook de hoeveelheid talg op de hoofdhuid die wordt geproduceerd, stijgt. Een temperatuurstijging van 1 graad Celsius, doet de hoeveelheid talg met 10% stijgen! Transpiratie speelt hierbij overigens ook een rol. Indien men vet haar heeft en dit wil beperken, kan dus beter geen stoom worden toegepast.

de aard van de massage duur van de massage richting van de massage intensiteit van de massage het individuele reactievermogen van de huid de mate van ontspanning van degene die wordt gemasseerd 3. Voorbereiding hoofdhuidmassage Een hoofdhuidmassage kan zowel op nat haar (bijvoorbeeld tijdens het wassen) als op droog haar worden uitgevoerd.

Start Oosterse Ontspanningsmassage – Meer Bewegen

Veel mensen vinden een huid-op-huid contact zeer prettig. De gouden regel bij massages is: niet krabben of wrijven, maar zachtjes drukken. Masseer de hoofdhuid zogenaamd los van de schedel. Oftewel: druk en verplaats. Er zijn ook hulpmiddelen beschikbaar, zoals masserende borstels. Een omgeving waarin de persoon die wordt gemasseerd, zich prettig voelt, kan het rustgevende gevoel versterken.

Dit hoeft niet langdurig te gebeuren. De klassieke tip van 100 slagen per dag is dan ook geen goed advies. Door het kammen of borstelen worden klitten verwijderd en kan de massage soepeler verlopen. Bovendien raken vuiltjes los van de haren en de hoofdhuid. Sommige mensen ervaren het borstelen van de haren al als een ontspannende handeling - thaise massage maastricht.

Maastricht Massage - Maak Een Afspraak

Soorten massages Er zijn vele manieren om te masseren. De keuze hangt af van wat degene die de massage ondergaat, prettig vindt. Begin met het masseren van de nek. Zo ontspannen ook de nekspieren zich. Wrijf hiervoor de nek en handen in met talkpoeder, zodat de bewegingen gelijkmatiger verlopen. Knijp zachtjes onderin de basis van de nek.

Begin zachtjes en verhoog de intensiteit langzaam. Met deze techniek wordt de huid gemobiliseerd (beweeglijk gemaakt). De huid, inclusief het onderliggende bindweefsel, moet worden opgetild. De natuurlijke plooirichting van de huid kan hierbij worden gevolgd. Op het hoofd betekent dit dat de plooien evenwijdig aan de neus zijn. De plooien kunnen worden gemaakt tussen duim en wijsvinger.

Sport En Ontspanningsmassage Maastricht

Massagepraktijk Alt

Maastrichter Pastoorstraat 14, 6211 BV Maastricht, Nederland
+31621153315
Massage Maastricht Centrum

Het kan moeilijk zijn om de hoofdhuid te plooien. Daarom is het aan te raden zacht te masseren. Met de vingers kunnen er draaiende bewegingen gemaakt worden op de hoofdhuid. Eén van de handen ondersteunt hierbij altijd het hoofd. Maak met de andere hand centrumwaartse draaibewegingen. Begin bij de nek en werk omhoog tot aan het voorhoofd.

Ontspanningsmassage Maastricht - Massage TipsMassagesalon Limburg

Massagepraktijk Alt

Maastrichter Pastoorstraat 14, 6211 BV Maastricht, Nederland
+31621153315
Ontspanningsmassage Maastricht

Masseer vervolgens het centrale deel van de schedel in de richting van het voorhoofd. Wissel van hand om de andere kant te masseren. Bij deze massage treedt er intern en tussen huid en onderliggend weefsel rek op. De vingertoppen bewegen zich zachtjes heen en weer (in een baan) over de hoofdhuid (maastricht massage).

Wellness Arrangementen - Maastricht

Massage Maastricht - Massage BehandelingGezichtsmassage Technieken

Begin bij de nek en eindig bij het voorhoofd. Als bij het bespelen van een piano, wordt de huid gemasseerd door met de vingertoppen zachtjes op de hoofdhuid te kloppen. Knijp zachtjes in de hoofdhuid met duim en wijsvinger (hotstone stenen). Het is niet de bedoeling om te knijpen als een nijptang, maar als een platbektang.

Alle Massages Van Massage MaastrichtOntspanningsmassage Maastricht - Massage Tips
Wat Is Een OntspanningsmassageVind Jouw Masseur In Maastricht

Vervolgens vanuit de nek naar het voorhoofd. Er treedt rek op in de huid en in het onderliggende weefsel. De vochtcirculatie tussen de weefsels kan met deze massagetechniek worden verhoogd. Bij een hoofdhuidmassage wordt talgvet van de hoofdhuid over de haren verdeeld. Vanwege dit vet en eventueel gebruikte oliën kan het prettig zijn om het haar te wassen.

Massage Maastricht - Massagesalon, Ontspanningsmassage

Hierbij kunnen dezelfde technieken worden toegepast als bij een droge massage (maastricht massage). 5. Hulpmiddelen Als aanvulling op masseren met de handen kan een aantal hulpmiddelen worden gebruikt. Aan veel massage oliën worden medicinale werkingen toegeschreven. Echter, Hiervoor bestaat geen wetenschappelijk bewijs. Wel is bekend dat oliën goed zijn voor de haarconditie.

Door de trillende bewegingen van de borstel wordt het masseren van de hoofdhuid minder inspannend voor de handen. Het rustgevende gevoel van een hoofdhuidmassage kan worden versterkt door in een masserende stoel of bubbelbad plaats te nemen. Maar ook in een regulier bad kan het ondergaan van een hoofdhuidmassage een plezierige ervaring zijn.

Ontspanningsmassage Maastricht - Totale Ontspanning

Voor wie is een hoofdhuidmassage ongeschikt? Wanneer er sprake is van een hoofdhuid met wondjes of een zeer gevoelige hoofdhuid, wordt het afgeraden om de hoofdhuid te masseren. Dit geldt eveneens voor mensen die lijden aan een haarziekte. Mensen met zeer broos haar kunnen beter geen hoofdhuidmassage ondergaan. De haren zouden kunnen afbreken.

Op de plek van deze knobbeltjes breken de haren gemakkelijk af. Het is belangrijk dat degene die gemasseerd wordt, zich volledig kan ontspannen. Verlies dus nooit het contact tussen de handen en het hoofd. Wanneer slechts een hand masseert, bevindt de andere hand zich (stijf en plat) tegen het voorhoofd.

Openingstijden Sport & Ontspanningsmassage

Masseren is genieten van de liefdevolle aanraking. Bij de massage maak ik gebruik van verschillende massagegrepen. Voor elke massaggreep zijn er weer veel verschillende uitvoeringsvarianten. De juiste massagegrepen bepalen het effect van de massage Knedingen op quadriceps-spier Omdat er zo veel massagegrepen en massagetechnieken zijn is masseren niet een kwestie van zo maar wat fijne strijkingen geven.

Contact maken en wiegen Een massage begint met contact maken. Terwijl je nog toegedekt bent met het massagelaken leg ik mijn handen op de onder- en bovenkant van je rug. Zo wennen we aan elkaars aanwezigheid en het contact met elkaar. Vanaf dit moment zul je al ervaren dat het gemakkelijker is de spanning die overal in je lichaam (onbewust) aanwezig is los te laten.

Massage Zuid Limburg

Dat geeft een eerste heerlijk ontspannen gevoel. Intermitterend drukken In een rustig tempo wordt met beide handen herhaald druk gegeven op het lichaam. De druk wordt langzaam opgebouwd, enkele tellen vastgehouden en daarna weer langzaam afgebouwd (massagepraktijk beginnen). Zonder dat het contact met de huid wordt verbroken verplaats ik de handen en geef ik opnieuw druk.

Intermitterend drukken heeft vooral effect op de huid en het onderliggende bindweefsel. gewenning aan het contact verkenning van het weefsel afvoer van weefselvocht (na sportinspanning) alternatief voor effleurages bij sterke beharing Effleurages of strijkingen Effleurages zijn wrijvingen of strijkingen met de handen over het lichaam. Wrijvingen zijn vooral gericht op de huid en worden met weinig druk uitgeoefend - massage hand. Sport & Ontspanningsmassage in Maastricht.

Corry Massage

De druk bij effleurages is zeker aan het begin van de massage nog oppervlakkig omdat de spieren eerst opgewarmd moeten worden. Zachte effleurages gebruik ik om de massageolie op je huid aan te brengen. De olie zorgt ervoor dat de daarop volgende massagegrepen soepel aanvoelen - MASSAGES - Massagepraktijk Alt. Daarnaast is de natuurlijke olie heerlijk vooral voor mensen met een droge huid.Als masseur maak je de afweging om dwars op de spiervezels te werken, of juist in de lengterichting van de vezels, maar je kan er soms ook voor kiezen om langs de spierranden te werken. Effleurages kunnen worden uitgevoerd met de vlakke hand, met vlakke vingers, met de handpalm, met de duimmuis, met de pinkmuis, tussen duim en wijsvingers, met de knokkels of met de binnenzijde van de vuist. Ontspanningsmassage Limburg. maastricht massage.

Meer van Gezondheid meten

Navigation

Home